Významný servisní kontrakt v Bělorusku

Nadnárodní společnost Ethos Energy společně s naší mateřskou společností INTERMOS Praha podepsala v běloruském městě Orša v červenci kontrakt na desetiletý servis průmyslové elektrárny. Moravia Systems v tomto kontraktu participuje jako dodavatel náhradních dílů a inspekcí pro regulační a pojistné armatury.

Tento subkontrakt byl potvrzen začátkem září a pro Moravia Systems se ho podařilo získat díky zkušenostem, postavení a certifikaci, které v rámci GE máme pro regulační armatury Masoneilan (MARC) a pro pojistné armatury Consolidated (Green Tag).

Kontrakt zahrnuje supervizi při plánovaných inspekcích, dodávky náhradních dílů a vlastní přípravu supervize pro následujícím období. Vlastní práce budou provádět pracovníci elektrárny na základě našich instrukcí. Zakázka je podepsána na období 2019 až 2028. Další potenciál jsou tzv. neplánované práce, které z jednotlivých inspekcí vyplynou. Vzhledem ke stáří elektrárny a jejímu stavu je tento potenciál reálný.

První inspekce již proběhla a elektrárna byla spuštěna dne 22. září. Při Inspekci byl využit sytém evidence armatur a servisních zásahů ValvKeep a celý kontrakt je realizován pod přímým dohledem a řízením Mgr. Jiřího Beneše, ředitele MaR a servisních služeb. Úspěšné naplnění kontraktu bude dobrou referencí a předpolím v boji o další zakázky, které se v energetice v Bělorusku v příštím období plánují.