Komplexní servisní zakázka při odstávce podzemního zásobníku plynu Uhřice

Servisní zakázka, kterou jsme realizovali v průběhu tohoto roku, spočívala v dodání servisních prací na klíč - tedy od generálních oprav 20 let starých kulových kohoutů GROVE, přes dodávku nových kulových kohoutů VIZA až po demontáž a montáž kohoutů z/do potrubního řádu a asistenci při najíždění.

Jelikož samotná odstávka technologie byla velmi krátká, bylo nutno provést velmi kvalitní a včasnou přípravu, zejména v oblasti ovládání. Zde musely být dopředu nachystány mezikusy, které by umožnily použít původní ovládací prvky na nových, respektive opravených, kulových kohoutech. Celkově se jednalo o 11 kusů kulových kohoutů dimenzí 8“#1500 až 20“#600. K manipulaci a instalaci kohoutů do potrubí musely být použity jeřáby a všechny moderní nástroje, kterými disponuje naše servisní středisko, zejména hydraulické roztahováky Atlas Copco a hydraulické utahovací zařízení Hytorc.

Náš servisní tým veškeré činnosti zvládl v požadovaném čase a kvalitě, což umožnilo provozovateli zásobníku plynu uvést technologii do provozu ještě před původně plánovaným termínem.